Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Jaktresebranschen i coronatider: ”Vi överlever, men visst har det varit tufft”

Coronapandemin har slagit hårt mot jaktresebranschen, men det finns ljusglimtar och lärdomar att ta med sig inför framtiden. Jägarna har visat stor förståelse och krisen har gjort att företagen har kunnat – och tvingats – bli ännu bättre på att tackla krissituationer.

– Vi kämpar på, vi överlever, men visst har det varit tufft. säger Sten Sjögren, jaktresekonsulent på Diana Jaktresor.
Läs hela inlägget >>

Björnjakt på Vancouver Island

Björnjakt i tempererad regnskog bjuder ofta på nervpirrande situationer där man måste vara redo för snabba skott på korta avstånd. Den här gången tar Thomas Lindy Nissen med oss till Vancouver Island för adrenalinfylld svartbjörnsjakt, i sällskap med bland annat Jens Kjaer Knudsen och Jim Shockey!
Läs hela inlägget >>

Stafettprofilen: Mona Olsen

Magasin Vildmarken vill lära känna jägarkåren lite bättre och därför har vi skickat ut en stafettpinne – och så får vi se om vi någonsin kommer i mål! Den här gången lämnade Ove Assarsson över till Mona Olsen – och henne kan ni lära känna bättre nedan.

Läs hela inlägget >>

På jakt efter världens största gnagare

Det var bland annat önskan om nedlägga ett exemplar av världens största gnagare, kapybara, eller vattensvin som den ibland också brukar benämnas, som lockade iväg en ung dansk jägare på jaktäventyr till Sydamerika. Det blev en utmanande jakt på många sätt.
Läs hela inlägget >>

Intensiv bockjakt i Kristoffer Clausens fotspår

Kristoffer Clausen har mer än 20 års erfarenhet av att producera jaktfilm och är en av Norges absolut främsta jaktprofiler. Lockjakten är hans passion och hans utveckling av pipor har gjort att fler och fler jägare får uppleva jakten på riktigt nära håll. I slutet av juli tog vi rygg på honom när han åkte ner till Polen för två veckors intensiv bockjakt.
Läs hela inlägget >>

Free range hunting i Sydafrika

På Norma Academy kan man ta del av utbildande innehåll som syftar till att inspirera jägare och sportskyttar till nya och spännande äventyr. Här kan man bland annat hitta Hunting free range in South Africa, en filmserie där tittarna får följa med Edvard Lundberg och Calle Gårdman när de åker till Sydafrika för jakt i storslagen natur.
Läs hela inlägget >>

Händelserikt hagelevent i söder

Sverige erbjuder jakt med sådan stor variation att man kan jaga nästan hela året; från storvilt i norr till småvilt i syd. I slutet av september åkte vi söderut för att under dagarna tre avnjuta skytte och jakt tillsammans med Aimpoint, Norma, Garmin och 3M PELTOR.

Läs hela inlägget >>

På jakt med Swarovski Z8i 1-8X24

[Jakt & Fiske 2020] Drevjakten ligger mig varmt om hjärtat och utrustningen kan i många fall förgylla upplevelsen och göra jakten både roligare och effektivare. Vi har tittat närmare på Swarovski Z8i 1-8X24 FLEXCHANGE – ett av marknadens mest flexibla kikarsikten.

Läs hela inlägget >>