Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Öknaskolan utbildar framtidens jägare

Knappt två mil utanför Nyköping hittar man Öknaskolan. Här har det bedrivits jordbruk i många generationer – och nu utbildas framtidens vilt-, jäg- och skogsmästare här. Magasin Vildmarken fick en pratstund med jaktläraren Kenneth Schulze om skolans inriktning, vikten av naturlig förvaltning – och om vad de kommer erbjuda besökarna som tar sig till Tullgarn och Swedish Game Fair i maj.

Läs hela inlägget >>

Utmanande kråkjakt i norr

Ska man jaga kråka gäller det att tänka flera gånger. Det är ett villebråd som lär sig att se faror som få andra. Det här är också en jaktform där gamla uppstoppade ugglor kan få nya och viktiga roller. Joakim Nordlund följde med Andreas Edin och Björn Oskarsson ut på något som blivit en kär vårtradition. 

Läs hela inlägget >>

Drömmen om bison

De flesta jägare har drömmar som bara väntar på att få förverkligas och vi kommer framöver att bjuda på glimtar från våra bästa jaktupplevelser. Fjolåret bjöd på många höjdpunkter och en sådan var onekligen när vi fick jaga bison tillsammans med Klas Henriksson från Roslagens Jakt & Vilt.

Läs hela inlägget >>

Jakten på jakten

Föredrar du jakten på jakten och förmånligare priser eller komfort till lite högre kostnad när du bokar din jaktresa? Frederik Bülow har tittare närmare på vad som är viktigt för jägare världen över när det ska arrangeras en jaktresa till en ny destination.

Läs hela inlägget >>

Jakten på gammeltuppen

Uppe på berget kan man blicka ut över skogslandskapet och där hittar Andreas Vennberg äntligen gammeltuppen. Efter tio kilometer på skogsskidor genom djup lös snö återvänder han snart med ett leende. Joakim Nordlund har följt med en av våra främsta toppfågeljägare.

Läs hela inlägget >>

Svindlande gemsjakt i alperna

En strapatsrik upplevelse med fantastisk natur, stundtals svindlande höjder och en sällsynt träningsvärk – så beskriver Vildmarkens Kim Rangberg Skanslie jakten på gems i de franska Alperna tillsammans med Leica.

Läs hela inlägget >>