Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Drömmen om bison

De flesta jägare har drömmar som bara väntar på att få förverkligas och vi kommer framöver att bjuda på glimtar från våra bästa jaktupplevelser. Fjolåret bjöd på många höjdpunkter och en sådan var onekligen när vi fick jaga bison tillsammans med Klas Henriksson från Roslagens Jakt & Vilt.

Läs hela inlägget >>

Jakten på jakten

Föredrar du jakten på jakten och förmånligare priser eller komfort till lite högre kostnad när du bokar din jaktresa? Frederik Bülow har tittare närmare på vad som är viktigt för jägare världen över när det ska arrangeras en jaktresa till en ny destination.

Läs hela inlägget >>

Jakten på gammeltuppen

Uppe på berget kan man blicka ut över skogslandskapet och där hittar Andreas Vennberg äntligen gammeltuppen. Efter tio kilometer på skogsskidor genom djup lös snö återvänder han snart med ett leende. Joakim Nordlund har följt med en av våra främsta toppfågeljägare.

Läs hela inlägget >>

Svindlande gemsjakt i alperna

En strapatsrik upplevelse med fantastisk natur, stundtals svindlande höjder och en sällsynt träningsvärk – så beskriver Vildmarkens Kim Rangberg Skanslie jakten på gems i de franska Alperna tillsammans med Leica.

Läs hela inlägget >>

Bakom kulisserna på Wild Boar Fever X

Högintensiv vildsvinsjakt och skytte i världsklass är några av ingredienserna i Wild Boar Fever X som nyligen hade premiär på streamingtjänsten MyOutdoorTV. Ystad-pågen Alexander Nordin var en av de lyckligt utvalda som fick åka till Frankrike för några intensiva dagars filminspelning.

Läs hela inlägget >>

Bäverjakt på Kusån

Bäverjakten i norra Sverige höll på att frysa inne. Först när en vecka återstod av jakten släppte isen på Kusån utanför Boden. Vår frilansskribent Joakim Nordlund följde med ut på en jaktform som ofta erbjuder både starka naturupplevelser och spännande dramaturgi.

Läs hela inlägget >>