Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Kylslagen jakt på The Arctic Five

Jakten på Kangerlussuaq på Grönland sker under primitiva villkor, men renderar ofta i magiska upplevelser. Thomas Lindy Nissen berättar här om deras resa dit där målet var att nedlägga myskoxe, vildren, snöhare, fjällripa och fjällräv – och därmed klara av The Arctic Five.

Läs hela inlägget >>

Älgjakten på Tobo och Kumla Gård

Vi samlades klockan 06:00 på gården för genomgång av dagens älgjaktspremiär. I år har vi kalv på tilldelning och detta gör mig lite kluven då jag också är en av jägarna i jaktlaget “Grabbarna på Tobo” och där har vi också kalv på tilldelningen…

Läs hela inlägget >>

Alltid inom räckhåll med Garmin inReach

Jaktäventyr i natursköna British Colombia, Kanada är en magisk upplevelse i sig som kanske egentligen legitimerar att koppla bort omvärlden för en stund, men med Garmin inReach Mini blir äventyret tryggare både för dig och för dina närmaste, trots radioskuggan i vildmarken. Magasin Vildmarken har som första svenska jakttidning fått testa denna nya satellitkommunikationsenhet.

Läs hela inlägget >>

En mångsidig skyttelektion med Magnus Berg

Skyttet är en stor och viktig del vad gäller jaktetiken. Efter ett missriktat skott och pulshöjande eftersök bestämde sig Magnus Berg för att bli en så bra skytt som möjligt. Vildmarkens Mattias Lilja träffade honom på en skyttefotograf för att få tips och råd.

Läs hela inlägget >>

Grabbarna på Tobo del 3

Vi samlas några förväntansfulla från jaktlaget för att hjälpa bönderna att hålla skadorna nere på spannmålen innan tröskning. Några har upp mot 30 mil resa tur och retur. Detta för att hjälpa jordbrukarna med att hålla vildsvinsstammen på en lagom nivå, samt att begränsa skadorna. Många jägare gör en fantastisk insats för svenskt jordbruk.

Läs hela inlägget >>

Bågjakt nära i Sverige

I Sverige finns omkring 3000 bågjägare. I dag reser många av dem till våra grannar på Åland, i Finland eller Danmark för att kunna jaga. Men även Sverige har kommit en bra bit på vägen gällande laglig bågjakt.

Läs hela inlägget >>