Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Stort intresse för Garmin Archery Open

Den första upplagan av Garmin Archery Open har gått av stapeln. Bågtävlingen arrangerades av Garmin, ProArchery och Ulkeröd Gård i nordöstra Bohuslän dit 50 deltagare åkte för att tävla i de varma och vackra skogarna. Med ett lyckat första arrangemang tar de nu sikte mot framtiden.

– Vi har redan flera anmälningar klara till nästa år vilket känns mycket stimulerande, säger Marcus Bjärneroth, Garmins Nordiska Marknadsdirektör.

Läs hela inlägget >>

Licensjakt på två björnar i Värmland

Det blir samma tilldelning som förra året gällande licensjakten på björn i Värmland i höst. Dessutom avlyses ett område i länet eftersom det där huserar en björnhona med två ungar. För att inte riskera att någon av dem fälls så kommer inte jakt att tillåtas.

Läs hela inlägget >>

Blaser R8 Success Savanna

Blaser R8 P.Success Savanna med Svart läder. Denna kolv är i den ovanliga Savanna färgen, vilket påminner om lite mörkare sandfärgat, där inspirationen är hämtad direkt från Savannen. Läderinläggen är svarta. Ergonomisk tumhålskolv som är designad för att ge maximalt stöd och balans. Med inövad repetering går det oerhört snabbt att repetera i kombinationen rakrepeter & tumhålskolv. 

Läs hela inlägget >>

Förslag om jakt med pilbåge

Nu har det tagits fram förslag om nya föreskrifter gällande jaktmedel. Naturvårdsverket föreslår nämligen att ursprung och utseende tas bort ur föreskrifterna och föreslår samtidigt en ändring som handlar om att tillåta jakt med pilbåge även i Sverige. 

Läs hela inlägget >>

Rekordsiffror för vildsvinsjakten

Under jaktsäsongen 2016/2017 sköts det för första gången över 100 000 vildsvin i Sverige – alltså nästan 21 000 mer vildsvin än älgar. Sifforna gällande förra säsongen är inte klara än, men det mesta talar för att de också hamnar på över 100 000.

Läs hela inlägget >>

Leif Fredriksson – Med fokus på vildsvin

Leif Fredriksson är bondgrabben från Södermanland som blev en av våra mest respekterade experter på vildsvinsjakt och eftersök. Under 20 års tid har han varit ute i landet för att föreläsa och för att dela med sig av sina kunskaper. 

– Jag vill gärna lära ut det jag lärt mig på resan, säger Leif Fredriksson när Magasin Vildmarken träffar honom under inspelningen av Jaktstudion i Karlstad.

Läs hela inlägget >>