Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Händelserikt hagelevent i söder

Sverige erbjuder jakt med sådan stor variation att man kan jaga nästan hela året; från storvilt i norr till småvilt i syd. I slutet av september åkte vi söderut för att under dagarna tre avnjuta skytte och jakt tillsammans med Aimpoint, Norma, Garmin och 3M PELTOR.

Läs hela inlägget >>

På jakt med Swarovski Z8i 1-8X24

[Jakt & Fiske 2020] Drevjakten ligger mig varmt om hjärtat och utrustningen kan i många fall förgylla upplevelsen och göra jakten både roligare och effektivare. Vi har tittat närmare på Swarovski Z8i 1-8X24 FLEXCHANGE – ett av marknadens mest flexibla kikarsikten.

Läs hela inlägget >>

Föreläsningar under mässan

[Jakt & Fiske 2020] Missa inte chansen att lyssna på jaktrelaterade föreläsningar med några av Sveriges starkaste röster. Företagaren och författaren Karl Hedin, riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson, Svenska Jägareförbundets styckare Pontus Eriksson och influencern och Extreme Huntress-vinnaren Ulrika Karlsson-Arne står på programmet. 

Läs hela inlägget >>

Öknaskolan utbildar framtidens jägare

Knappt två mil utanför Nyköping hittar man Öknaskolan. Här har det bedrivits jordbruk i många generationer – och nu utbildas framtidens vilt-, jäg- och skogsmästare här. Magasin Vildmarken fick en pratstund med jaktläraren Kenneth Schulze om skolans inriktning, vikten av naturlig förvaltning – och om vad de kommer erbjuda besökarna som tar sig till Tullgarn och Swedish Game Fair i maj.

Läs hela inlägget >>

Utmanande kråkjakt i norr

Ska man jaga kråka gäller det att tänka flera gånger. Det är ett villebråd som lär sig att se faror som få andra. Det här är också en jaktform där gamla uppstoppade ugglor kan få nya och viktiga roller. Joakim Nordlund följde med Andreas Edin och Björn Oskarsson ut på något som blivit en kär vårtradition. 

Läs hela inlägget >>