Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Jakreportage: Rough Shooting i Skåne

Dagarna innan årets älgjakt drog igång var vi bjudna till Sveriges södraste delar. Första stoppet var siktestillverkaren Aimpoint i Malmö. Där fick vi en presentation av nya Micro S-1, något vi senare skulle få stor nytta av ute på jaktäventyr.
Läs hela inlägget >>

Mikael Tham – Med jakt i blodet

Mikael Tham är ett känt namn i jaktkretsar. Han är entreprenören som på senare tid är mest känd för sina filmer. Han är även en framgångsrik produktutvecklare med bland annat en skyddsväst för vildsvinshundar som snabbt vuxit i popularitet. När vi först träffar honom berättar han att han jagat sedan barnsben och verkligen har jakten i blodet.
Läs hela inlägget >>

Drevjakt i världsklass

I mer än 40 år har Polen varit Europas jaktland nummer ett, åtminstone om man räknar till antalet jägare som åker till Polen varje år. Under de senaste åren har Vildmarken rest till norra Polen för att uppleva drevjakt i världsklass.
Läs hela inlägget >>

Jaktreportage: Älgjakt i storoxarnas rike

Hösten 1978 minns alla jägare i Strömsjönäs. De som inte var där har med all sannolikhet fått höra berättelsen om jaktdagen när sju stora älgtjurar ramlade i backen – allt inom loppet av 40 minuter. 101 taggar fördelat på sju djur gjorde att bygden fick namnet storoxens hemland. Och de stora älgoxarna finns fortfarande i de vackra skogarna runt Strömsjön. [Text & foto: Joakim Nordlund]

Läs hela inlägget >>

Jaktlycka för Erica Ling

Erica Ling bor i Järvsö, Hälsingland, tillsammans med sin sambo Alexander, jämtarna Aijko och Frisco och norrbottenspetsen Torsten. I slutet på augusti var de ute på björnjaktens första dag. Här är hennes berättelse.
Läs hela inlägget >>