Kategori: Jakt

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Stefanie Lea Paulsen lockas av gåsjakten

För danskan Stefanie Lea Paulsen stod det tidigt klart att det var naturen och senare jakt som hon ville ägna sitt liv åt. Både genom sin profession i DK WAI och som fritidssyssla lever hon för att locka och jaga gäss – en svår uppgift som kräver ständiga justeringar.

Läs hela inlägget >>

Rättelse gällande jakt i Förenade Arabemiraten

I förra numret publicerade vi en artikel gällande jakt bland sanddynorna i det privatägda och inhägnade viltreservatet i Abu Dhabis öken – något som gjordes möjligt genom en lagändring i slutet av år 2015. Givetvis vill vi lyfta fram de svenska arrangörerna och olyckligtvis missade vi att tipsa om att Troféjakt arrangerar resor till denna nya och spännande destination.
Läs hela inlägget >>

Wild Boar Fever 9 når nya nivåer

Outdoor Sportsman Group, världsledande inom outdoor-baserat innehåll och ägare av den abonnemangsbaserade streamingtjänsten MyOutdoorTV.com, har nu släppt en ny del av deras uppskattade och jaktbaserade serie, nämligen Wild Boar Fever 9.

Läs hela inlägget >>

Tjäderjakt i Vuoggatjålme

Två dagar återstod av året toppfågeljakt och Robin Holmgren hade lagt in en ansökan om ledighet. Längtan till de fjällnära skogarna var stark och han såg fram emot två dagars jakt i riktig tjäderskog. Det här är hans berättelse.

Läs hela inlägget >>

Vildmarken testar Hornady Precision Hunter

Att testa ny jaktammunition ger mig alltid dubbla känslor. Att gå från en kula som man kanske trivts med – eller inte trivts med – till en ny som man inte riktigt vet hur den presterar i en jaktsituation, kan kännas besvärligt. Men med testen vi utför i Magasin Vildmarken hoppas vi att fler vågar gå utanför sin bekvämlighetszon för att prova någonting nytt. Den här månaden har vi haft möjlighet att testa en nyhet från Hornady; nämligen ELD-X Precision Hunter.

Läs hela inlägget >>

Jakt i de skotska ”alperna”

Det finns säkerligen många jägare som drömt om att besöka Skottland och jaga kronhjort samtidigt som de får bära kilt och smutta på den lokala whiskeyn! Vår danske samarbetspartner Frederik Bülow fick nyligen chansen till just detta, och han berättar nedan om en resa som levde upp till, till och med överträffade, hans förväntningar (även om han aldrig bar kilt).

Läs hela inlägget >>

”Bula” delar gärna med sig av sina unika kunskaper

Per ”Bula” Kristoffersson är Sveriges, förmodligen Skandinaviens, enda professionella eftersöksjägare. Över 40 års erfarenhet har gett honom unika kunskaper – något som han gärna delar med sig av.

– Det vore synd att jag ska sitta och hålla på det eftersom jag vet att det är många som vill hålla på, säger Per Kristoffersson när Magasin Vildmarken besöker honom.

Läs hela inlägget >>

Kylslagen jakt på The Arctic Five

Jakten på Kangerlussuaq på Grönland sker under primitiva villkor, men renderar ofta i magiska upplevelser. Thomas Lindy Nissen berättar här om deras resa dit där målet var att nedlägga myskoxe, vildren, snöhare, fjällripa och fjällräv – och därmed klara av The Arctic Five.

Läs hela inlägget >>