Kategori: Intervju

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Stefanie Lea Paulsen lockas av gåsjakten

För danskan Stefanie Lea Paulsen stod det tidigt klart att det var naturen och senare jakt som hon ville ägna sitt liv åt. Både genom sin profession i DK WAI och som fritidssyssla lever hon för att locka och jaga gäss – en svår uppgift som kräver ständiga justeringar.

Läs hela inlägget >>

Vildmarken besöker Micklagård

Anette och Jan Gullberg är stockholmarna från Kiruna som tog sin verksamhet till Hagfors, och fann en helt ny marknad på den stora jaktmässan i Nürnberg. Nu designar och tillverkar de kläder med unika egenskaper som snabbt blivit populära bland jägare och friluftsfolk.

– När vi reste hem från IWA-mässan hade tuppkammen växt, säger Jan Gullberg som tillsammans med hustrun Anette driver Micklagård i Hagfors.

Läs hela inlägget >>

Åland är fantastiskt!

Så körde vi av färjan igen. Fast denna gång i sällskap med Johan Broman och hans fräna nya båt. På menyn stod gädda, gädda, lite havsöring och eventuellt laxtrolling. Ingmar ”Pingo” Eriksson skulle än en gång guida oss runt i Ålands vackra arkipelag.

Läs hela inlägget >>

Rasmus Boström inför björnjakten

Björnjakten närmar sig och förberedelserna är i full gång, både för oss jägare och för våra fyrbenta vänner. I alla fall borde det vara så.

– Hundarna är allt. Det spelar ingen roll hur bra förberedd jag är, om inte hundarna är väl förberedda så kommer ingenting fungera ändå, säger den kände björnjägaren och filmproducenten Rasmus Boström när Magasin Vildmarken når honom.

Läs hela inlägget >>