Kategori: Hundskolan

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Nya sätt att träna hund

Coronapandemin och myndigheternas restriktioner påverkar även träningsmöjligheterna med våra hundar. Men det finns fortfarande sätt och den här månaden tipsar Mattias Westerlund om hur vi kan träna våra fyrbenta vänner i dessa tider.

Läs hela inlägget >>

Spår och eftersök

Ett eftersök är något som man som jägare tyvärr någon gång kommer att ställas inför. Det är ett ansvar vi har mot viltet att ha tränade hundar för det. Det är lika viktigt för mig att hitta en ripa som en älg som gått undan i skottet. 

Läs hela inlägget >>

Det finns alltid tid att träna din jakthund

Tänk på att det alltid finns tid att träna din jakthund. Många av de saker en hund behöver kunna går alldeles utmärkt att träna på i vardagen; på den vanliga rastrundan, utanför affären eller hemma i köket. Det är just i vardagen som du lägger grunden för en bra relation med din hund och det är många gånger de små sakerna du gör eller inte gör dagligdags som får stor betydelse i det långa loppet. 

Läs hela inlägget >>

Allmän fostran och inlärning

Varje månad delar den duktige och uppskattade dressören och instruktören Mattias Westerlund, från Hundskolan Vision och Webdog, med sig av sina bästa tips vad gäller jakthunden i träning och jakt. Den här gången var temat allmän fostran och inlärning.

Läs hela inlägget >>

Ta hand om din hund under högtiderna

Varje månad delar den erkänt skickliga dressören och instruktören Mattias Westerlund med sig av expertråd för jakthunden i träning och jakt från Hundskolan Vision och Webdog. Den här gången berättar han om hur man på bästa sätt tar hand om sin hund under högtiderna som snart väntar.

Läs hela inlägget >>

Hundskolan Vision: Så tränar du apportering

Mattias Westerlund är en erkänt skicklig dressör och instruktör som har hela världen som arbetsplats. Varje månad delar han med sig av expertråd för jakthunden i träning och jakt från Hundskolan Vision och Webdog. Den här gången var ämnet apportering och med början på nästa uppslag kan ni läsa Mattias kloka ord på detta tema.

Läs hela inlägget >>

Jakthundskolan: Inför unghundens första släpp

Nu drar älgjakten igång i hela landet. Alla förberedelser; röja pass, bära ut saltstenar, släppa hunden, mystiken kring den stora, kamratskap och hundskall – och så mycket mer. Den första älgjakten med unga hundar är alltid fylld av förhoppningar men det finns ofta också en känsla av oro hos hundägarna. Den här gången berättar Mattias Westerlund om älghundar, löshundsjakt och vad man bör tänka på vid dressyr och injagning.

Läs hela inlägget >>