Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Berggylta – den perfekta semesterfisken!

Är du som jag och har svårt att ligga i en solstol en hel dag? Varför inte ta med barnen, så din käresta får pressa ifred. För barnen är detta en uppskattad sportfisk. Har du varken respektive eller barn så är det en barnsligt kul fisk ändå, stark och stenhårda hugg! Text & foto: Alexander Pollack
Läs hela inlägget >>

Pryltips: Deeper FishFinder

Deeper FishFinder är ett innovativt bärbart ekolod för den moderna fiskaren. Utöver att du kan mäta djup och lokalisera fisk, kan du med Deeper även spara dina favorit‐fiskeställen, kolla rådande väderlek, ta bilder av dina triumfer och dela med dig av dem på Twitter, Facebook eller Google+.

Läs hela inlägget >>

Magiskt torskfiske i Norge

Niklas Wester har varit jakt- och fiskeintresserad ända sedan barnsben. Han är född och uppvuxen i Hallstahammar, men i mitten av 1990-talet flyttade han till Lycksele för att lättare kunna odla sina intressen. Trots de goda förutsättningarna i Lycksele med omnejd så brukar han varje år åka till Norge för att fiska.

Läs hela inlägget >>

Fiske med Tommy Blomander

Tommy Blomander är 46 år och bor i Hjältevad, mitt i de småländska skogarna, tillsammans med sin fru. Tillsammans har de två utflugna barn och på fritiden är det fiske som gäller för hela slanten. Tommy har en stor passion för just fiske och han gör det gärna på ett lite annorlunda sätt, nämligen från en trampkajak och med hjälp av ekolod.

Läs hela inlägget >>

Fiske: Danny the Duck

Westin har gjort det igen, först ut med ankbete! Danny The Duck har en unik design och en mycket hög kvalitet. Lockbetet är utformad för att efterlikna en ankunge, som är allmänt känd som en näringskälla för hungrig gädda.

Läs hela inlägget >>

Pryltips: Nestucca Cleaver

Ny kniv från Benchmade som är baserad på Inuiternas traditionella Ulu-kniv. Knivens utformning, som kanske för tankarna till en ren flåkniv har mängder av användningsområden. För inutiterna är det en vardagskniv som effektivt används för att ta hand om såväl kött som fisk.

Läs hela inlägget >>