Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Fisk i fokus: Ruda

Ruda är en karpfisk med lång ryggfena som är en uppskattad fisk vid mete. Den är inte vanlig som matfisk, men då den är mycket seglivad används den ibland som bete vid gäddmete.

Läs hela inlägget >>

Felix Frey på pallen i Frankrike

Årets europeiska mästerskap för Hobie–kajaker gick av stapeln 7–9 september i sjön Lac de Lacanau i sydvästra Frankrike. Jonny Areskoug fick följa med Sveriges representant Felix Frey på en spännande resa – från de taktiska och tekniska förberedelserna till att på nära håll följa Felix ute på vattnet under två nervkittlande tävlingsdagar.

Läs hela inlägget >>

Så lyckas du med gäddfisket

Jakten på gäddan är för många årets höjdpunkt, men som alla vet så kan gäddfisket vara nyckfullt och resultera i båda totallyckade pass och nedslående sådana. Tomas ”Gäddgapet” Nilsson ger här svar på många frågor och funderingar om hur man bäst går till väga för att få en så lyckad upplevelse som möjligt.

Läs hela inlägget >>

Borgs Motor vill öka fiskeintresset

Ända sedan 1918 då cykeltillverkningen i Kumla startades upp har Borgs Motor AB varit synonymt med genuin hantverkstradition. Sedan 60 år tillbaka förknippas företaget dock främst med båtar, motorer och marina tillbehör. Ägaren Daniel Kedestig ser fram emot att träffa Swedish Game Fairs besökare igen.
Läs hela inlägget >>

Magasin Vildmarken förvärvar Mitt Fiske

Fisket har varit en del av Magasin Vildmarken ända sedan premiärnumret kom ut i februari 2016. I ärlighetens namn har vi visat upp en ojämn nivå, inte på grund av avsaknad av intresse utan snarare på grund av bristande kunskap. Glädjande nog är detta problem nu löst då Mitt Fiske blir en del av Magasin Vildmarken.
Läs hela inlägget >>