Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Expedition: Dalslands kanal

Det hela började mest som en halvgalen idé. Jag och min gode vän Frans van der Putte har fiskat i Dalsland och Värmland i mer än ett årtionde, men vi hade fortfarande relativt stora vattenområden som var helt outforskade. Ytan är så stor och håller så många vatten med så stor potential och därför började vi helt sonika bolla frågan om hur vi skulle kunna fiska av fler av alla de här outforskade sjöarna och vattensystemen…

Läs hela inlägget >>

Blågula fiskeframgångar i kajak-VM

Hobie Fishing Worlds är en av världens mest prestigefyllda kajaktävlingar och räknas ofta som VM för kajakfiske. Svenske Felix Frey var en av deltagarna som nyligen mätte krafterna vid Australiens östkust – och han var entusiastisk vid hemkomsten.

Läs hela inlägget >>

Fisk i fokus: Sutare

Sutaren är en uppskattad sportfisk, speciellt för bottenmete. Den är stor, stark och bjuder på stort motstånd. Dessutom en mycket vacker och lite lurig fisk som därför utgör en rolig utmaning att fånga. Sutaren anses av många vara en delikatess, men det kommersiella värdet är litet. Köttet är fast och fint och har inte mycket ben. Det svenska sportfiskerekordet är på 5 460 gram.

Läs hela inlägget >>

Fisk i fokus: Ruda

Ruda är en karpfisk med lång ryggfena som är en uppskattad fisk vid mete. Den är inte vanlig som matfisk, men då den är mycket seglivad används den ibland som bete vid gäddmete.

Läs hela inlägget >>

Felix Frey på pallen i Frankrike

Årets europeiska mästerskap för Hobie–kajaker gick av stapeln 7–9 september i sjön Lac de Lacanau i sydvästra Frankrike. Jonny Areskoug fick följa med Sveriges representant Felix Frey på en spännande resa – från de taktiska och tekniska förberedelserna till att på nära håll följa Felix ute på vattnet under två nervkittlande tävlingsdagar.

Läs hela inlägget >>

Så lyckas du med gäddfisket

Jakten på gäddan är för många årets höjdpunkt, men som alla vet så kan gäddfisket vara nyckfullt och resultera i båda totallyckade pass och nedslående sådana. Tomas ”Gäddgapet” Nilsson ger här svar på många frågor och funderingar om hur man bäst går till väga för att få en så lyckad upplevelse som möjligt.

Läs hela inlägget >>