Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Drömmen om lax till julbordet

Den rökta laxen förgyller årligen många julfiranden runt om i landet, men vägen dit är inte lika ljus. Matilda Leijon bestämde sig därför för att ge sig ut på egna äventyr för att fixa egenfångad lax till 2020 års, på alla sätt, speciella julbord.

Läs hela inlägget >>

Matilda Leijon: Abborrfiske med kungen av Kalmar

Magasin Vildmarkens fiskeskribent Matilda Leijon älskar att slänga sig in i projekt och utmaningar där hon på förhand inte har någon vidare koll. Denna gång berättar hon om sin enligt egen utsago största förebild inom fisket, Erik ”kungen av Kalmar” Petersson, och deras abborräventyr i Kalmarsund.
Läs hela inlägget >>

Matilda Leijon på magiskt gäddfiske i Norrland

Du gamla, du fria, du fjällhöga nord, du tysta, du glädjerika sköna. Om jag hade mer makt än vad jag har så hade jag utropat Norrland till ett eget land; från Sundsvall till Kiruna, från Östersjön till landsgränsen i väst. Det finns otaliga anledningar till att jag och så många andra känner sådan kärlek till våra skogar, vatten, djur och luft där, närmare polcirkeln. Det är nästan som att man måste få med en tur till paradiset innan man ens ska få söka jobb, eller kanske ännu tidigare i skolåldern.
Läs hela inlägget >>

Vildmarken testar: Garmin Force trollingmotor

Garmin Force var en stor snackis hos sportfiskarna under fjolåret – och den fortsätter att fascinera och imponera. Magasin Vildmarken har tittat närmare på detta kraftfulla monster till trolling- och elmotor som ledigt för båtfolket framåt i både vågigt och strömmande vatten.
Läs hela inlägget >>