Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Åland är fantastiskt!

Så körde vi av färjan igen. Fast denna gång i sällskap med Johan Broman och hans fräna nya båt. På menyn stod gädda, gädda, lite havsöring och eventuellt laxtrolling. Ingmar ”Pingo” Eriksson skulle än en gång guida oss runt i Ålands vackra arkipelag.

Läs hela inlägget >>

Rapala Super Shadow Rap

Rapala Super Shadow Rap kan vevas hem som en vanlig wobbler med en rullande gång, jerkas hårt för en oregelbunden bred sida-sida gång för att täcka vatten eller twitchas sakta när du vill stanna i huggzonen.

Läs hela inlägget >>

Drömmen om storgäddan

Känslan att få göra ett stenhårt mothugg mitt i vevstoppet, och sedan känna de hårda knycken, är en dröm för de flesta sportfiskare. En gädda över tio kilo är en otroligt stor fisk och en magisk gräns många kämpar för att uppnå. Hur gör man då för att fånga just en sådan? Mattias Lilja har träffat sportfiskaren och fiskeprofilen Anton Tsvetkov.
Läs hela inlägget >>

Shimano Stella 1000FJ

Shimano Stella FJ är haspelrullen för dig som vill ha det bästa, bästa gällande känsla, driftsäkerhet, broms och kastegenskaper. Kroppen är gjord av magnesuim och fylld med Shimanos senaste teknologier.
Läs hela inlägget >>

Berggylta – den perfekta semesterfisken!

Är du som jag och har svårt att ligga i en solstol en hel dag? Varför inte ta med barnen, så din käresta får pressa ifred. För barnen är detta en uppskattad sportfisk. Har du varken respektive eller barn så är det en barnsligt kul fisk ändå, stark och stenhårda hugg! Text & foto: Alexander Pollack
Läs hela inlägget >>