Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Expedition: Dalslands kanal

Det hela började mest som en halvgalen idé. Jag och min gode vän Frans van der Putte har fiskat i Dalsland och Värmland i mer än ett årtionde, men vi hade fortfarande relativt stora vattenområden som var helt outforskade. Ytan är så stor och håller så många vatten med så stor potential och därför började vi helt sonika bolla frågan om hur vi skulle kunna fiska av fler av alla de här outforskade sjöarna och vattensystemen…

Läs hela inlägget >>

Ta ditt gäddfiske till nya nivåer

Att fiska gädda kan vara en tidskrävande och i många fall psykiskt påfrestande sysselsättning. En stor handlar om vilket bete och vilken teknik som används och Johan Lehtonen har efter många timmar på sjön valt att ta gäddfisket till nya nivåer genom att tillverka egna beten – en konstform som först såg ut att vara en kort trend, men som i dag fått fotfäste och som numera är ett inslag som återfinns i många gäddfiskares beteslådor.

Läs hela inlägget >>

Blågula fiskeframgångar i kajak-VM

Hobie Fishing Worlds är en av världens mest prestigefyllda kajaktävlingar och räknas ofta som VM för kajakfiske. Svenske Felix Frey var en av deltagarna som nyligen mätte krafterna vid Australiens östkust – och han var entusiastisk vid hemkomsten.

Läs hela inlägget >>

Fisk i fokus: Sutare

Sutaren är en uppskattad sportfisk, speciellt för bottenmete. Den är stor, stark och bjuder på stort motstånd. Dessutom en mycket vacker och lite lurig fisk som därför utgör en rolig utmaning att fånga. Sutaren anses av många vara en delikatess, men det kommersiella värdet är litet. Köttet är fast och fint och har inte mycket ben. Det svenska sportfiskerekordet är på 5 460 gram.

Läs hela inlägget >>