Kategori: Fiske

Välj i menyn för att sortera bland olika kategorier.

Matilda Leijon på magiskt gäddfiske i Norrland

Du gamla, du fria, du fjällhöga nord, du tysta, du glädjerika sköna. Om jag hade mer makt än vad jag har så hade jag utropat Norrland till ett eget land; från Sundsvall till Kiruna, från Östersjön till landsgränsen i väst. Det finns otaliga anledningar till att jag och så många andra känner sådan kärlek till våra skogar, vatten, djur och luft där, närmare polcirkeln. Det är nästan som att man måste få med en tur till paradiset innan man ens ska få söka jobb, eller kanske ännu tidigare i skolåldern.
Läs hela inlägget >>

Vildmarken testar: Garmin Force trollingmotor

Garmin Force var en stor snackis hos sportfiskarna under fjolåret – och den fortsätter att fascinera och imponera. Magasin Vildmarken har tittat närmare på detta kraftfulla monster till trolling- och elmotor som ledigt för båtfolket framåt i både vågigt och strömmande vatten.
Läs hela inlägget >>

Tarpon på fluga – en romans i Belize

Tarpon, säg ordet högt och smaka på det. Hur smakar det? Vilken känsla får du? Har det någonsin slagit dig hur majestätisk denna torped är? När jag ställde mig själv dessa frågor innan jag åkte till paradiset på jorden var jag ganska likgiltig. Jag kände nästan ingenting; varken smak eller känsla, men det krävdes inte mer än några kvällar i månskenet för att vända blad i historian om min kärlek till dessa silvriga kungar.
Läs hela inlägget >>

Drömborren i Kalmarsund

[Jakt & Fiske 2020] Under våren fick Mathias ”Mattis” Svensson uppleva ett fiske som han förmodligen aldrig kommer att komma i närheten av igen. Här berättar han om när han fick drömfisken på kroken i ett kallt och vindstilla Kalmarsund.

Läs hela inlägget >>