Jessica Ädels blogg

Premiärmorgon den 16/8

Klockan 04.20 var jag Påväg ut på pass. Det var den 16 augusti och det var premiärmorgon för jakt på råbock. 

Det var en fin morgon. 14 grader varmt och det var mulet men endås så ser man att solen var påväg upp. Jag lägger i bössan i min vapenryggsäck och börjar bege mig ner till mitt pass. Jag smyger så gott jag kan för att inte avslöja mig själv om det skulle vara så att bocken redan står ute. 
När jag har gått igenom en hage så kommer jag ner till den åkern som jag ska sitta vid. Jag tar av mig ryggsäcken med min bössa i. Och gör mig beredd, och på med skjutstödet på bössan och i med skott och jag känner mig nu beredd på om bocken skulle komma. 

Jag tar upp min handkikare och börjar spana. Jag ser två stycken harar som äter på den högra sidan av åkern. Jag fortsätter att titta runt och sveper över åkern lite snabbt. Och då tycker jag mig se skymten av något. Backar genast tillbaka med kikaren och jo då, det är en rådjursrygg jag ser. 

Men jag ser inte vad det är mer än att det är ett rådjur. 

Hararna börjar att byta betesställe och då tittar rådjuret upp. Jag är beredd och ser att, jo då det är en bock men vilken valör det är ser jag inte rikigt i kikaren just då, pågrund av avståndet. 

Nu när jag vet att det är en (han) så känner jag,  fasen vad sjukt det är en bock ute på mitt pass på premiärmorgonen. 

Bocken börjar att röra på sig jag har helt rätt vind och han strosar runt lite för att sedan kliva ut ur det höga gräset, och han börjar gå mot hararna. Jag tänker att, nu gäller det. Det är nu som jag måste få ett läge så han inte har ätit klart och går in i skogen och försvinner. 

Bocken stannar till med bredsidan jätte snyggt mot mig och jag säkrar av. Lägger fingret på avtryckaren och andas in. Precis som jag alltid gör. 

Men då tvärkastar han sig om till höger och går åt andra hållet. Jag tar snabbt bort fingret ifrån avtryckaren. 

Råbocken går sakta men med bestämda steg, jag visslar till och han fryser och tittar på mig. Jag lägger fingret om avtryckaren och kramar av. 

Bocken markerar skottet väl och går inte mer än 10 meter ifrån skottplattsen innan han lägger sig ner. 

Jag säkrar bössan och tänker för mig själv att jag är glad, tacksam och ödmjuk för få skjuta på just premiärmorgonen. Det är något speciellt. 

Jag tar medvetet en omväg fram till rådjuret för att inte gå i samma spår som bocken har gjort, då jag vill att min unghund ska få spåra fram till bocken.

 Jag har skjutit mig en sexa. Den var jämn och fin. Jag går tillbaka till bilen och hämtar min unghund. Och hon får spåra fram till rådjuret. Hon gör det bra då hon är så ung + att vinden snurrade runt väldigt så hon hade lite svårt att få ner näsan helt i backen, men hon löste ut spåret. Väl framme vid bocken så var den väldigt spännande tyckte hon. Hon skällde ut den efter noter. Hon var försiktig men intresserad. 
/ Jessicaadel89 


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-08-19
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/premiarmorgon-den-168/

Huntress Of Sweden 

Vi alla tjejer i Huntress Of Sweden vill tacka Jämtland Game Fair för en otroligt trevlig mässa. Nu ser vi fram emot Swedish Game Fair på Tullgarn 2018 👌🏻

Vi bjuder er på lite bilder ifrån mässan🙌🏻 Alla som kom till Jämtland Game Fair fick ett exemplar av den otroligt fina mässtidningen ifrån oss på Magasin Vildmarken. Det var full aktivitet på mässfältet!


Oktan ifrån Östersund visade upp sina maskiner  Roslagens Jakt och Vilt En bild efter en paneldebatt ”jägare på lika vilkor”Kul med så mycket hundar på områdetEn kopp kaffe med en otrolig utsikt 
Både stora och små arbetare på plats Emelie med hwilda i full fart mot vildsvinshägnet
Tusen tack ifrån oss alla på Huntress Of Sweden 

/ Jessica, Caroline, Felicia, Emma, Emelie, Angelica 


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-08-04
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/huntress-of-sweden/

Du och jag 

Du och jag min lille vän 🐾 Idag har vi varit ute och gått på morgonen en timme i rask takt. Vi såg 3 rådjur och massor med fågel. Kalla blir som galen när hon känner doft av rådjur eller ser en fågel. Bra med ett starkt intresse men stadga är något vi verkligen måste få till! Vi har så fina promenadvägar runt om oss 🍀 Vi gör promenaden lite roligare och lägger till lite teknik 👌🏻 Garmin Fenix 3 🙌🏻 och man ser ju alltid bättre över åkern om man står på bakbenen 🌾 Nu kom regnet så vi tar oss nog en liten tupplur 😉 

Hade bäst! 

/ @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-07-16
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/du-och-jag/

Hälsat på Paula Lindgren och Daniel Sköld

I det senaste numret av Magasin Vildmarken så har jag gjort ett ”hälsa på” reportage hemma hos Paula Lindgren och Daniel Sköld som förevigar våra jaktminnen igenom smycken. Läs mer på www.vildmarken.se 🙌🏻

Här kommer lite fler bilder ifrån detta 😉 

 

Lite bakom scenen bilder 😎 

/ @jessicaadel


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-07-10
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/halsat-pa-paula-lindgren-och-daniel-skold/

Jämtland Game Fair 

                          Vi ses där! 

Träffa bl.a. Emma, Caroline, Jessica, Felicia, Angelica och Emelie uppe på mässan !


/ @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-07-06
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/jamtland-game-fair/

Fullt ös!

Som vanligt så är det fullt ös! Imorgon åker jag först ner mot Avesta/Sala för att göra ett hälsa på reportage. Sen vidare till Uppsala trakten för ytterligare ett jobb. Sen kl 21 blir det nattjobb på sjukhuset. Tur man vet vad man ska göra om dagarna 😄 

Läs mer i kommande nummer av 

Magasin Vildmarken 🙌🏻


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-28
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/fullt-os/

Glad Midsommar 🌸

Glad Midsommar till alla er där ute! Hoppas ni haft en kanon dag! Själv jobbar jag ⛑ i midsommar  🌸 

/ @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-23
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/glad-midsommar-%f0%9f%8c%b8/

Jämtland Game Fair 28-30 juli.

I måndags så var jag och tre andra tjejer ner bjudna på ett möte hos Torbjörn Larsson som ligger bakom Swedish game fair, Jämtland game fair, Jaktkryssningen och dessutom är förbundsordförande för Svenska jägarförbundet. För möte angående satsningen av Huntress of Sweden som kommer att finnas på Jämtland Game Fair på Frösön den 28-30 juli 2017. 

Det står nu klart att Vildmarken kommer att vara officiell mässtidning för två stora framtida jaktmässor, Jämtland Game Fair 2017 och Swedish Game Fair 2018. Vilket vi är otroligt glada och hedrade över. 


Huntress Of Sweden kommer äga rum på Jämtland Game Fair den 28-30 juli. I tre dagar kommer det finnas gott om aktiviteter på mässområdet ute på Frösön, med den storslagna utsikten över Storsjön. Mässdeltagarna kan bland annat testa nya vapen som är anpassade för tjejer, man kommer att kunna gå på olika föredrag med föreläsningar om bland annat jagande kvinnor, vapen, hundar och jakten. Även mingel och annan inspiration för jägare kommer att äga rum under Jämtland Game Fair. 


Efter god mat och mycket skratt så fortsatte vi ut på grisjakt och utgick ifrån Nortuna Herrgård. Ett fantastiskt fint ställe med mycket vilt visade det sig på markerna. 

Alla fyra tjejer som var med denna dag vart tilldelade varsin jaktguide och vi fick dra lott om vid vilken åtel vi skulle få sitta vid. 

Vi plockade med oss bössorna och begav oss ut för att se om jaktlyckan var med oss. 

Alla fick se gris men den som hade den verkliga lyckan med sig var Caroline Benilton som fick skjuta sig en gylta. Vilken lycka och stort grattis till henne! 


Vi alla hoppas att vi kommer att ses uppe på Jämtland Game Fair den 28-30 Juli. 

Läs mer om ambassadörerna för Huntress of Sweden på www.huntressofsweden.se

/ Jessica Ädel, Emma Larsson, Caroline Benliton, Felicia Ström, Emelie Dunger, Angelica Johansson 


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-14
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/jamtland-game-fair-28-30-juli/

Utställning och rådjursspår 

Dagen började med en tur till älghundsutställningen i Alfta. Det var en mycket effektiv dommare denna dag som dömde klart alla jämthundshanar på ca 2,5 timma. Inte dåligt. Very good vart det för denna dag med denna herre. 

Den andra jämten som ställdes ut vart det exellent för. 

Sen på eftermiddagen så la jag ett rådjursspår till min Kalla. Vilket hon var supernöjd över. 

Hon både markerade och spårade på bra med näsan nere och med gott tempo. 


Då är alla hundarna nöjd för dagen 🙌🏻 

/ Jessica Ädel @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-04
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/utstallning-och-radjursspar/

Vad har hänt senaste veckan ? 

Det har hänt en del den senaste veckan. Jag har träffat min otroligt fina vän Emma Larsson också en Vildvittra för övrigt och bloggar för Vildmarken. 

Jag varit med Vildmarken på Elmia Game Fair, vilket var otroligt roligt, att träffa allt folk där och umgås med Vildmarken gänget 🍀 

Bästa gänget helt klart! 

Sen så har jag även hunnit med en utställning med min Kleiner Münsterländer ”kalla”. 

Det gick bra så stolt över min lilla tjej som tävlade mot de stora hundarna den dagen. Vi fick HP, BIR , BIG 2 supernöjd! Nu laddar vi inför Leksand utställningen om ca två veckor. 

Det har blivit lite skytte också vilket är sjukt kul tycker jag. Börja mer och mer tycka om att skjuta hagel så de är kul. Blasern fick såklart rastas 👌🏻


Jag har varit hemma ifrån jobbet pga att jag har skadat mitt hö knä men nu så är allt som vanligt igen.. jobb jobb jobb 😜 

Nu gäller det att komma igång att träna mig själv inför de nya jaktåret 💪🏼 

/ Jessica @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-05-31
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/vad-har-hant-senaste-veckan/

Senaste inläggen

Stor vildsvinsjakt 10NOV18

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-06

Nu på lördag den 10 november 2018 har området som vårat jaktlag tillhör en stor vildsvinsjakt, eller det uppmanas iallafall att alla jaktlag inom området ska vara ute i skogen och jaga vildsvin. Vilket gör att det förhoppningsvis kommer vara mycket rörelse i skogen med både hundar och vildsvin. Vi gör detta för att hjälpas […]

Läs hela inlägget »

Älgjakten 2018

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-05

SÖNDAG 07OCT18: Älgjakten startade ju på måndagen den 8 oktober, men vi åkte ut till jaktstugan redan eftermiddagen dagen innan för att möta upp resten av jaktlaget. Vi har som en liten tradition att träffas dagen innan och umgås, käka lite go mat och snacka lite skit. Detta brukar vi göra dagen innan de olika premiärerna […]

Läs hela inlägget »

Bonde söker fru, kviga & Jämtland

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-11-04

Då var det dags för ett nytt inlägg här på bloggen och mycket har hänt sedan senaste inlägget. Vi börjar med Måndag den första Oktober då äntligen rådjursjakten drog igång och premiären bjöd på många fina drev. Dagen till ära han vi med 3 såtar och det levererades rådjur i alla såtarna. I första såten […]

Läs hela inlägget »

Längtan

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-27

Nu är det drygt en vecka kvar tills älgjakten är igång. 8de oktober kan inte komma fort nog. Har fått hem mina nya jaktbyxor från RevolutionRace och jag är verkligen kär. Sköna, slitstarka, vindtäta och snygga. Perfekt kombination. De är så redo för jakt. Det är även jag. Kan bara föreställa mig den dagen. Gå […]

Läs hela inlägget »

Nu är äntligen säsongen igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-05

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt […]

Läs hela inlägget »

Snart igång på allvar!

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-09-04

Tjaba Tjena där ute. Nu är denna långa väntan på höst och hundjakt snart över. Men vilken fantastisk sommar vi haft med mycket sol, bad, massor utav glass & kalla drycker. Ska jag vara ärlig så har denna sommar varit alldeles för varm och längtan efter höst olidlig, men nu är det äntligen snart den […]

Läs hela inlägget »

29 juni 2018 – vakjakt

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-29

Ikväll blir det en tur till jaktmarken och vakjakt på gris. Perfekt fredagskväll enligt mig! Hoppas på att få med mig en hem också, men det får vi helt enkelt se om de ens kommer ut från skogen. Med solen i ögonen är vi på väg ut och det ser ut att bli en fin […]

Läs hela inlägget »

Viktigt med en avslappnad hund

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-26

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett. I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig […]

Läs hela inlägget »

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-23

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag […]

Läs hela inlägget »

Min första räv!

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-28

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de […]

Läs hela inlägget »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #11

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.
Läs tidningen »