Jessica Ädels blogg

Premiärmorgon den 16/8

Klockan 04.20 var jag Påväg ut på pass. Det var den 16 augusti och det var premiärmorgon för jakt på råbock. 

Det var en fin morgon. 14 grader varmt och det var mulet men endås så ser man att solen var påväg upp. Jag lägger i bössan i min vapenryggsäck och börjar bege mig ner till mitt pass. Jag smyger så gott jag kan för att inte avslöja mig själv om det skulle vara så att bocken redan står ute. 
När jag har gått igenom en hage så kommer jag ner till den åkern som jag ska sitta vid. Jag tar av mig ryggsäcken med min bössa i. Och gör mig beredd, och på med skjutstödet på bössan och i med skott och jag känner mig nu beredd på om bocken skulle komma. 

Jag tar upp min handkikare och börjar spana. Jag ser två stycken harar som äter på den högra sidan av åkern. Jag fortsätter att titta runt och sveper över åkern lite snabbt. Och då tycker jag mig se skymten av något. Backar genast tillbaka med kikaren och jo då, det är en rådjursrygg jag ser. 

Men jag ser inte vad det är mer än att det är ett rådjur. 

Hararna börjar att byta betesställe och då tittar rådjuret upp. Jag är beredd och ser att, jo då det är en bock men vilken valör det är ser jag inte rikigt i kikaren just då, pågrund av avståndet. 

Nu när jag vet att det är en (han) så känner jag,  fasen vad sjukt det är en bock ute på mitt pass på premiärmorgonen. 

Bocken börjar att röra på sig jag har helt rätt vind och han strosar runt lite för att sedan kliva ut ur det höga gräset, och han börjar gå mot hararna. Jag tänker att, nu gäller det. Det är nu som jag måste få ett läge så han inte har ätit klart och går in i skogen och försvinner. 

Bocken stannar till med bredsidan jätte snyggt mot mig och jag säkrar av. Lägger fingret på avtryckaren och andas in. Precis som jag alltid gör. 

Men då tvärkastar han sig om till höger och går åt andra hållet. Jag tar snabbt bort fingret ifrån avtryckaren. 

Råbocken går sakta men med bestämda steg, jag visslar till och han fryser och tittar på mig. Jag lägger fingret om avtryckaren och kramar av. 

Bocken markerar skottet väl och går inte mer än 10 meter ifrån skottplattsen innan han lägger sig ner. 

Jag säkrar bössan och tänker för mig själv att jag är glad, tacksam och ödmjuk för få skjuta på just premiärmorgonen. Det är något speciellt. 

Jag tar medvetet en omväg fram till rådjuret för att inte gå i samma spår som bocken har gjort, då jag vill att min unghund ska få spåra fram till bocken.

 Jag har skjutit mig en sexa. Den var jämn och fin. Jag går tillbaka till bilen och hämtar min unghund. Och hon får spåra fram till rådjuret. Hon gör det bra då hon är så ung + att vinden snurrade runt väldigt så hon hade lite svårt att få ner näsan helt i backen, men hon löste ut spåret. Väl framme vid bocken så var den väldigt spännande tyckte hon. Hon skällde ut den efter noter. Hon var försiktig men intresserad. 
/ Jessicaadel89 


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-08-19
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/premiarmorgon-den-168/

Huntress Of Sweden 

Vi alla tjejer i Huntress Of Sweden vill tacka Jämtland Game Fair för en otroligt trevlig mässa. Nu ser vi fram emot Swedish Game Fair på Tullgarn 2018 👌🏻

Vi bjuder er på lite bilder ifrån mässan🙌🏻 Alla som kom till Jämtland Game Fair fick ett exemplar av den otroligt fina mässtidningen ifrån oss på Magasin Vildmarken. Det var full aktivitet på mässfältet!


Oktan ifrån Östersund visade upp sina maskiner  Roslagens Jakt och Vilt En bild efter en paneldebatt ”jägare på lika vilkor”Kul med så mycket hundar på områdetEn kopp kaffe med en otrolig utsikt 
Både stora och små arbetare på plats Emelie med hwilda i full fart mot vildsvinshägnet
Tusen tack ifrån oss alla på Huntress Of Sweden 

/ Jessica, Caroline, Felicia, Emma, Emelie, Angelica 


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-08-04
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/huntress-of-sweden/

Du och jag 

Du och jag min lille vän 🐾 Idag har vi varit ute och gått på morgonen en timme i rask takt. Vi såg 3 rådjur och massor med fågel. Kalla blir som galen när hon känner doft av rådjur eller ser en fågel. Bra med ett starkt intresse men stadga är något vi verkligen måste få till! Vi har så fina promenadvägar runt om oss 🍀 Vi gör promenaden lite roligare och lägger till lite teknik 👌🏻 Garmin Fenix 3 🙌🏻 och man ser ju alltid bättre över åkern om man står på bakbenen 🌾 Nu kom regnet så vi tar oss nog en liten tupplur 😉 

Hade bäst! 

/ @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-07-16
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/du-och-jag/

Hälsat på Paula Lindgren och Daniel Sköld

I det senaste numret av Magasin Vildmarken så har jag gjort ett ”hälsa på” reportage hemma hos Paula Lindgren och Daniel Sköld som förevigar våra jaktminnen igenom smycken. Läs mer på www.vildmarken.se 🙌🏻

Här kommer lite fler bilder ifrån detta 😉 

 

Lite bakom scenen bilder 😎 

/ @jessicaadel


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-07-10
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/halsat-pa-paula-lindgren-och-daniel-skold/

Jämtland Game Fair 

                          Vi ses där! 

Träffa bl.a. Emma, Caroline, Jessica, Felicia, Angelica och Emelie uppe på mässan !


/ @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-07-06
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/jamtland-game-fair/

Fullt ös!

Som vanligt så är det fullt ös! Imorgon åker jag först ner mot Avesta/Sala för att göra ett hälsa på reportage. Sen vidare till Uppsala trakten för ytterligare ett jobb. Sen kl 21 blir det nattjobb på sjukhuset. Tur man vet vad man ska göra om dagarna 😄 

Läs mer i kommande nummer av 

Magasin Vildmarken 🙌🏻


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-28
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/fullt-os/

Glad Midsommar 🌸

Glad Midsommar till alla er där ute! Hoppas ni haft en kanon dag! Själv jobbar jag ⛑ i midsommar  🌸 

/ @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-23
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/glad-midsommar-%f0%9f%8c%b8/

Jämtland Game Fair 28-30 juli.

I måndags så var jag och tre andra tjejer ner bjudna på ett möte hos Torbjörn Larsson som ligger bakom Swedish game fair, Jämtland game fair, Jaktkryssningen och dessutom är förbundsordförande för Svenska jägarförbundet. För möte angående satsningen av Huntress of Sweden som kommer att finnas på Jämtland Game Fair på Frösön den 28-30 juli 2017. 

Det står nu klart att Vildmarken kommer att vara officiell mässtidning för två stora framtida jaktmässor, Jämtland Game Fair 2017 och Swedish Game Fair 2018. Vilket vi är otroligt glada och hedrade över. 


Huntress Of Sweden kommer äga rum på Jämtland Game Fair den 28-30 juli. I tre dagar kommer det finnas gott om aktiviteter på mässområdet ute på Frösön, med den storslagna utsikten över Storsjön. Mässdeltagarna kan bland annat testa nya vapen som är anpassade för tjejer, man kommer att kunna gå på olika föredrag med föreläsningar om bland annat jagande kvinnor, vapen, hundar och jakten. Även mingel och annan inspiration för jägare kommer att äga rum under Jämtland Game Fair. 


Efter god mat och mycket skratt så fortsatte vi ut på grisjakt och utgick ifrån Nortuna Herrgård. Ett fantastiskt fint ställe med mycket vilt visade det sig på markerna. 

Alla fyra tjejer som var med denna dag vart tilldelade varsin jaktguide och vi fick dra lott om vid vilken åtel vi skulle få sitta vid. 

Vi plockade med oss bössorna och begav oss ut för att se om jaktlyckan var med oss. 

Alla fick se gris men den som hade den verkliga lyckan med sig var Caroline Benilton som fick skjuta sig en gylta. Vilken lycka och stort grattis till henne! 


Vi alla hoppas att vi kommer att ses uppe på Jämtland Game Fair den 28-30 Juli. 

Läs mer om ambassadörerna för Huntress of Sweden på www.huntressofsweden.se

/ Jessica Ädel, Emma Larsson, Caroline Benliton, Felicia Ström, Emelie Dunger, Angelica Johansson 


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-14
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/jamtland-game-fair-28-30-juli/

Utställning och rådjursspår 

Dagen började med en tur till älghundsutställningen i Alfta. Det var en mycket effektiv dommare denna dag som dömde klart alla jämthundshanar på ca 2,5 timma. Inte dåligt. Very good vart det för denna dag med denna herre. 

Den andra jämten som ställdes ut vart det exellent för. 

Sen på eftermiddagen så la jag ett rådjursspår till min Kalla. Vilket hon var supernöjd över. 

Hon både markerade och spårade på bra med näsan nere och med gott tempo. 


Då är alla hundarna nöjd för dagen 🙌🏻 

/ Jessica Ädel @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-06-04
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/utstallning-och-radjursspar/

Vad har hänt senaste veckan ? 

Det har hänt en del den senaste veckan. Jag har träffat min otroligt fina vän Emma Larsson också en Vildvittra för övrigt och bloggar för Vildmarken. 

Jag varit med Vildmarken på Elmia Game Fair, vilket var otroligt roligt, att träffa allt folk där och umgås med Vildmarken gänget 🍀 

Bästa gänget helt klart! 

Sen så har jag även hunnit med en utställning med min Kleiner Münsterländer ”kalla”. 

Det gick bra så stolt över min lilla tjej som tävlade mot de stora hundarna den dagen. Vi fick HP, BIR , BIG 2 supernöjd! Nu laddar vi inför Leksand utställningen om ca två veckor. 

Det har blivit lite skytte också vilket är sjukt kul tycker jag. Börja mer och mer tycka om att skjuta hagel så de är kul. Blasern fick såklart rastas 👌🏻


Jag har varit hemma ifrån jobbet pga att jag har skadat mitt hö knä men nu så är allt som vanligt igen.. jobb jobb jobb 😜 

Nu gäller det att komma igång att träna mig själv inför de nya jaktåret 💪🏼 

/ Jessica @jessicaadel89


Inlägg av: Jessica Ädel den 2017-05-31
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/jessica/vad-har-hant-senaste-veckan/

Senaste inläggen

Sååååå nära…

Inlägg av: Jessica Davidsson den 2018-01-16

Förra helgen jagade vi ensamma med våran jämte. Vi har 3 kalvar kvar på tilldelningen men då vi inte hade sett någon ko och kalv så släppte vi mest för att Knut skulle få träna, så spelade inte så stor roll vad han hittar för älg. Ganska snart blir det upptag, lite oroligt men står […]

Läs hela inlägget »

Skador, skador och skador

Inlägg av: Jessica Davidsson den 2018-01-14

Jaktsäsongen börjar lida mot sitt slut. Säsongen började bra för min del, fick skjuta mig min första bock den 16 augusti. Under älgjakten var det stolpe ut för min del, hade guldläge flera gånger men alltid fel älg. Våran jämthund Knut har haft en tuff säsong, 2 halsinfektioner, sprättad av vildsvinsgalt TVÅ gånger, fläkt klo […]

Läs hela inlägget »

Slutspurten närmar sig…

Inlägg av: Mattias Lilja den 2017-12-29

Nu återstår det endast 2 jaktdagar år 2017. Ett år som kan beskrivas med många positiva kommentarer… 2017 startade ju på bästa sätt då jag den 1 januari 2017 lyckades fälla första älgen för Knut, endast 8 månader, efter 3 timmars ståndskall. Det hann bli en till innan januari var slut. Vår och sommar bestod […]

Läs hela inlägget »

JaktVlogg #2 – Lerduveskytte på Skokloster

Inlägg av: Caroline Benilton den 2017-12-14

En nybörjare, en erfaren & jag. Såhär trevligt kan man ha det på sin lediga dag! Jag, Kajsa-Stina och Axel åkte ut till Skokloster Wings and Clays -strax utanför Stockholm- och sköt lerduvor och käka wienerbröd. Superb! Filmat med: Nikon D5600. Instagram:@caroline.swehunt@ackoengstromer@kajsa_stina  

Läs hela inlägget »

När man lyckas…

Inlägg av: Mattias Lilja den 2017-11-30

Jag tar inte någon semester på sommaren. Mina semesterdagar sparas till denna tiden på året, avsett för jakt. Jag har turen att kunna ta ut någon dag då och då. Igår var en sådan dag. Jag hade lite att göra på jobbet i början på veckan, och spontant i tisdags beslutade jag att ta en […]

Läs hela inlägget »

En jakthelg bland andra…

Inlägg av: Daniel Andersson den 2017-11-28

En jakthelg i november. Fredag: Strålande väder men skrapigt i skogen. Vi kämpade på och hundarna jobbade men eftersom man är rätt värdelös på jakt så överlevde älgarna utan större problem… Lördag: Efter en kväll med oerhört mycket taktiksnack så kändes morgonen kanon! Vi provade ett området som brukar vara stensäkert men inte ett upptag, […]

Läs hela inlägget »

Fyra dagars jakt i Tyskland

Inlägg av: Alexander Svensson den 2017-11-27

Söndagen den 12 november klockan 05:15 startade 3 bilar med 12 förväntansfulla jägare sin resa från Hjo till Tyskland och staden Wolfsburg. Wolfsburg är en stad i Niedersachsen, norra Tyskland som är mest känd för sin gigantiska fabrik där Volkswagen producerar sina bilmodeller Passat, Golf och Polo och en stab på 60000 anställda. Snacka om vilka […]

Läs hela inlägget »

Nära skjuter inget… rådjur!

Inlägg av: Andreas Gustafsson den 2017-11-27

I lördags var det rådjursjakt. Vi var 7 man + 2 taxar som skulle se ifall vi kunde få några rådjur i pass. Det har varit lite för mycket stolpe ut de senaste jakterna. Jag själv tog ett pass i ett torn på en mosse där en bock gått förbi 2 gånger helgen innan och […]

Läs hela inlägget »

Ställde ifrån mig bössan och ville aldrig jaga igen

Inlägg av: Jessica Davidsson den 2017-11-24

Våran jämthund Ålbolandets Knut har äntligen blivit friskförklarad efter att han blev sprättad av vildsvin. Lagom till helgen vid hade planerat älgjakt på hemmamarken. Vi har beställt en tuskproof väst till Knut så vi slipper uppleva samma sak igen men det var ganska många veckors väntetid och Knut var sjukt jaktsugen så vi valde att […]

Läs hela inlägget »

Älgjakt

Inlägg av: Mattias Lilja den 2017-11-23

Älgjakten är ju ett ständigt pågående projekt. Mer eller mindre, från säsong till säsong. Just i år blir det lite lugnare med gemensamhetsjakter, då vi sköt ganska bra på tilldelningen första veckan. Vi beslutade dock att jaga ytterligare en helg. Tjur och 5 kalvar kvar på licensen. Tack och lov var Knut tillbaka till den […]

Läs hela inlägget »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Magasin Vildmarken #1

2018 är här och vi på redaktionen tittar ut genom fönstret och drömmer oss bort till nya spännande jaktäventyr. Någon som minst sagt vet mycket om just äventyr är norrmannen, Jens Kvernmo.
Läs tidningen »

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »