Fredrik Hanssons blogg

Vildsvinsjakt och Störfiske

Hej alla, ja jag vet jag är inte jätte aktiv med skrivandet men här kommer en liten uppdatering om vad jag har hållit på med dom senaste veckorna.

Det är ju lågsäsong med jakten men det har blivit några kvällar på fälten där vildsvinen har varit till besvär. April-Maj är fina månader att jaga vildsvin i tycker jag, det börjar bli ljusare längre om kvällarna, det är någorlunda behaglig temperatur, skogen vaknar till liv precis som djurlivet så man brukar kunna se en del vilt när man är ute och framförallt så har inte dom blod törstiga myggen mm vaknat till liv efter dom kallare månaderna.

När vi jagar vildsvinen på vår/sommar brukar vi gå tillväga på det visat att vi sätter oss i torn i början för att spana av fälten och för att kunna se var vildsvinen kommer ut, så tornen vi väljer är torn som står bra i vind och där vi har bra uppsikt över så stort område som möjligt. När man sitter och väntar på att vildsvinen ska börja röra på sig så är en termos med kaffe guld värd för att försöka sysselsätta sig och inte tappa tålamodet allt för snabbt. En vettig handkikare är ett måste enligt mig som gärna har ett bra ljusinsläpp så att man kan se viltet in i det sista ljuset.

Vapen och sikte är som alltid en smaksak. Jag använder mig av en Blaser r93 i kaliber 270win med hemladdade Hornady sst kulor, på den har jag monterat en Stalon whisper ljuddämpare, kikarsiktet använder jag mig av Swarovski z6i 2,5-15*56 och har monterat ett lågt benstöd som lämpar sig för liggande skytte.

Smygjakt på vildsvin i månljus är en underbar jaktform enligt mig, under dom senaste jakterna hade vi god hjälp av månen. Man ser vildsvinen på långa håll och får mycket spännande ansmygningar på dom. Det är till god hjälp då det inte är att skjuta första bästa vildsvin man kommer åt utan det ska vara rätt individ. På dom marker jag jagar på eller hjälper till med att skydda fälten där skjuter vi endast vildsvin som är 50-60kg och neråt för att det absolut inte ska ske några felskjutningar under vår/sommar. Vi skjuter ej heller kultingar (randiga) då skjuter vi istället i marken för att skrämma iväg vildsvinen. Vi har under den senaste tiden haft en del bekymmer ute på fälten men efter att vi har stört dom på vissa åkrar och skjutit några vildsvin så har det på dom flesta ställena lugnat ner sig ute på åkrarna.

På bilden en fin årsgris som fick se solen gå ner men aldrig upp då den va ute och härja loss ute på en av åkrarna. Jag hade en riktigt fin ansmygning på dom, då där va över 50 vildsvin ute samtidigt var det inte det lättaste att komma inom skotthåll och hitta ett rent och bra läge på en av dom skjutbara men tills sist gick allt vägen och extra kul att lyckas när det är besvärligt 🙂

För att försöka minimera skadorna ute på fälten/åkrarna så jagar vi givitvis inte vildsvinen inne i skog under denna tiden på året. Men vi håller igång foderplatserna med fodermajs, ensilage/halm och trätjära mm för att sysselsätta dom så länge som möjligt. Lugn och ro där dom inte gör skada och jakt/störning på dom där dom ställer till bekymmer är en melodi som fungerar för oss.

 

Ingen våldsamt vildsvinsbestånd där denna bilden är tagen men gör man som jag beskriver längre upp så kan man ha ett hyfsat bestånd av vildsvin men ändå knappt några skador, bonden är glad och jägarna också 🙂

 

Förutom att jaga lite så har jag och några vänner varit över till Danmark och fiskat Stör, en härlig dag med strålande solsken och bra fiske. Vi har aldrig fiskat Stör tidigare så det var helt nytt för oss men det va riktigt kul och vilket motstånd dom gav oss innan vi lyckades bärga dom 🙂 Gillar man att fiska och gillar när det är bra tryck i fiskarna då ska man prova på detta fiske, det går inte att jämföra med något fiske vi har hemma.

En väldigt liten Stör men det var min första så mycket, mycket nöjd över den 🙂

Hundarna har fått lite aktivitet med skogspromenader och hägnträning på vildsvin mm.

 

I mitten på Maj åkte vi upp till en anläggning som heter Experience Hunting där vi träna våra hundar i deras vildsvinshägn. Det var en fin anläggning som är under uppbyggnad men har potential till att kunna bli en riktigt trevlig anläggning. Det var min yngsta hund och hans kullsyskon som var där denna dagen. Riktigt kul att se alla hur dom har utvecklast och mycket trevligt att prata med deras hussar och höra om våra hundar där vi har lite olika tankar om hur dom ska jaga men inte så konstigt då vi jagar på olika vis i olika delar av landet. Jag själv är nöjd över hur min Sune Hansson tog sig an vildsvinen i hägnen. Sune är fortfarande ung men jag tycker mig kunna se bra tendenser i han till att kunna bli en duktig hund i skogen.

Här en bild på mig och Sune innan han ska göra sitt första släpp för dagen….

 

 

Dom kommande veckorna blir det en del vildsvinsjakt och framförallt kommer jag lägga ner mer och mer tid på att försöka reka in hur det ser ut med årets råbockar. Bockjakten ligger mig värmt om hjärtat och årets bockar ser skapliga ut tycker jag. När jag jagar bock skjuter jag inte en bock bara för att jag kan utan det ska vara en äldre bock med en fin trofe.

Denna fina herre hoppas jag kunna få möta på morgonen den 16 augusti 🙂

 

Med vänlig hälsning @hanssonfredrik_


Inlägg av: Fredrik Hansson den 2017-05-21
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/fredrik/vildsvinsjakt-och-storfiske/

Vår och krutdoft!

Våren för många jägare innebär att det är lågsäsong iaf för oss i söder som inte har bäverjakt/vårbocksjakt mm. Vårbruket har kommit igång så där är lite jakt med att hålla koll på våra ekologiska jordfräsar som ibland kan gå hårt åt ute på nysådd och betesmarker nu på vårkanten. Men vi ligger inte helt på latsidan utan det är fullt upp med att fixa till jaktmarkerna inför säsongen, torn ska byggas/flyttas, passröjning foderplatserna ska hållas igång mm. Men våren/sommar innebär också skytte av alla möjliga former 🙂

I helgen höll jag i min årliga jaktstig som vi kallar Skärhusa Open. Vi var ca 30 förväntansfyllda jägare som skulle skjuta dom 9 stationerna där vi fick skjuta på allt från småvilt till högvilt som kronvilt, skjutavstånd från 15-20m till 245m men varierande stöd och även några stationer sköts på frihand. Måste säga att det var riktigt kul att se att alla generellt sköt väldigt bra denna dag, fina samlade serier som kanske inte alltid träffa rätt rent poängmässigt men fina träffar i träffområdet.

Här ovanför ser ni två av dovhjortarna som vi sköt på frihand, avstånd ca 35-40m.

Det är inte bara skjutträningen som ligger i fokus när man går en jaktstig, jag tycker framförallt det är väldigt roligt/trevligt rent socialt när man går och pratar och ger varandra gliringar mellan man skjuter. Man ger varandra tips och trix om stationerna och nästa sekund försöker man lura något till att hålla lågt eller högt för att kulbanan är si eller så, men allt det hör till tycker jag när man skjuter en jaktstig där man i gruppen känner varnadra sen tidigare.

En av stationerna var sittande från torn med lodjur ca 80-90 m bort.

En av stationerna var liggande med stöd där vi skulle skjuta på kronvilt 245m bort, inte helt lätt att veta var man skulle sikta i vindbyarna.

Efter några tim skytte med många skratt och ca 1000 tomhylsor levererade och även en särskjutning om andraplatsen så var jaktstigen över. Jag tänker inte skriva ut någon resultatlista men topp tre i Skärhusa Open 2017 blev 1a Mikael Tham, 2a Morgan Börjesson, 3a Jonas Fridh.

Tacka till alla som var med och sköt i år, utan er blir det ingen tävling. Ut och träna skytte alla nu i sommar så att ni är förberedde inför jakterna.

 

Med vänlig hälsning Fredrik Hansson


Inlägg av: Fredrik Hansson den 2017-04-23
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/fredrik/var-och-krutdoft/

Jägare eller riktigjägare?

Som rubriken lyder, vad är en jägare eller riktigjägare? Måste alla vara bäst?

Förvirringen är  total om man ser hur vi håller på i sociala medier med varandra, många är saliga i sin tro och slår med pekpinnen om si eller så och rent ut sagt idiotförklarar varandra om man har olika erfarenheter/åsikter. Sverige är ett avlångt land och våra förutsättningar är olika och vi jagar då också på olika vis, rätt eller fel det är upp till utövarna att avgöra (om man är inom jaktlagens ramar). Visst kan man ibland undra när man ser hur andra jagar, hur tänkte dom där, varför i hela friden gör dom så? Men istället för att idiotförklara varandra så kan man diskutera saken istället för direkt piska med pekpinnen så fort möjligheten dyker upp. Kanske kan man få personen i fråga att tänka om eller kanske missuppfattade man själv bilden, filmen, texten först och efter man fått mer info så får man en annan bild av det hela. Sakliga argument och kunskap väger alltid tyngre än personliga påhopp det kan vi nog alla skriva under på. Det går ju också att scrolla vidare utan att skriva något oförskämt. Men på något vis verkar det finnas ett stort maktbehov att behöva hävda sig hela tiden, inte bara genom att ha rätt i sakfråga utan helst också idiotförklara när man kommenterar något. Hur kunde det blir så? varför gör en del så? Dom som svarar dömande, är dom så på riktigt också när någon frågar något på jakt eller i vardagen? Jag tror eller hoppas iaf att det generellt är så att på något underligt vis kräker dom bara ur sig saker när dom sitter bakom skärmen.

Är det ändå inte rätt komiskt att vi som jagar, tror vi är ca 5% av svenska befolkningen som mer eller mindre jagar varje år, vuxna människor med jakten som gemensamt intresse beter oss som barn bakom våra skärmar? Nu är det ju tack och lov en liten del av jägarkåren som beter sig illa men man kan ändå inte låta bli att se det som ett stort problem, för i längden är det vår underbara fria jakt i Sverige som kommer att dras åt av lagar som mindre insatta politiker lägger ovanför våra huvud. Om vi alla tänker till en extra gång innan vi lägger upp något eller kommenterar något så hade vi nog inte haft denna lekstuga man ser idag. Jag förstår också att vi alla aldrig kommer tycka/tänka lika om jakten men vi behöver inte bråka som småbarn på sociala medier, vi kan som vuxna människor föra vettiga och seriösa diskussioner så kan vi nog alla lära något av varandra och framförallt hjälpas åt att bevara vår fria jakt vi idag har. Vi alla vill ju kunna jaga i framtiden.

Tillbaka till rubriken – Jägare eller riktigjägare? Ja vad är en jägare kanske man ska fråga sig? Det är en fråga jag inte kan svara på utan det är så många parametrar som spelar in. Jag tror vi alla ser jakten på olika vis, en del jägare är mer intresserade än andra och vill på så vis lära sig mer och bli bättre hela tiden. Tex Kalle är nöjd med att komma ut i skogen några dagar om året och skjuter han något eller inte det spelar inte så stor roll bara han har trevligt ihop med sina vänner. Bengt är betydligt mer intresserad, jagar kanske varje vecka, är med i flera jaktlag och köper några dagsjakter/år, lägger mycket tid på viltvård, tränar sina jakthundar, övnings skjuter regelbundet, åker på jaktresor, jagar många olika viltarter, går olika utbilningar inom jakt mm listan kan göras långt men är Bengt mer riktigjägare än Kalle? Nej om du frågar mig, men Bengt är betydligt mer intresserad av jakt. Bengt skjuter kanske dubbelt så mycket vilt som Kalle, är Bengt mer riktigjägare än Kalle då? Nej om du frågar mig, Bengt har kanske bara bättre förutsättningar och jagar på mer viltrika marker än Kalle. Det finns ju jägare som jagar mycket och också skjuter hyfsat med vilt då den är en bra skytt, men har kanske ingen eller dålig kunskap om själva jakten, det är tex ingen jägare jag ser upp till precis. Alla kan vi stå som skyttar på bra and/fasanjakter eller stå som passkyttar på viltrika drevjakter och kommer då också skjuta hyfsat med vilt om man är en hyfsad skytt, men en erfaren jägare som har goda kunskaper om jakten, viltet, hur man ska röra sig på pass, driven skytt den jägaren har förmodligen godare chanser att leverera fler säkra och bra skott vid fler tillfällen än vad den mindre kunnigare kan göra. Men alla vill inte/har inte tid att lära sig allt om allt utan vi alla är olika. Vi alla är jägare men med olika stort intresse att vilja bli bättre och utvecklas.

En jägare som jag ser upp till det är en jägare som har en bred kunskap om många olika jaktformer, har ett gediget intresserad av naturen, skogen, viltet och jagar på ett etiskt och säkert sätt. En jägare som är ödmjuk, delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper har jag stor respekt för. Vill man lära sig mer och något nytt hela tiden då blir man efter flera år en riktigt duktig jägare i mina ögon. 

 

 

Jakten för mig själv är så mycket mer än bara själva skottet (klassiskt uttalande), för mig är det mycket med all planering innan, lära sig var viltet rör sig, mina hundar, viltvården, förväntningarna, gemenskapen mm, MEN all tid/pengar jag lägger på jakten så vill jag också få valuta för det, jag vill ha bra jakt och komma till skott. Det är själva skottet som skiljer oss jägare från den allmänna naturintresserade människan. Det har som sagt kostat mig tid/pengar att ta mig dit då vill jag också att det är bra jakt, hellre få jaktdagar med kvalite än massa jakdagar utan resultat så resonerar jag, jag klankar inte ner på någon som vill jaga samma drev varje helg bara jag slipper slösa en jaktdag på det. Grillakorv med vänner i skogen och ha trevligt det kan man göra utan att betala dyra jaktarrende även om en mindre lyckad jaktdag kan vara trevlig också 🙂

Det var lite av mina tankar efter att scrollat runt på facebook, instagram och youtube idag…………..

Hoppas vi ses på Dianas stigar i höst 🙂

Med vänlig hälsning Fredrik Hansson    @hanssonfredrik_


Inlägg av: Fredrik Hansson den 2017-04-05
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/fredrik/jagare-eller-riktigjagare/

Mina hundar !

Hej alla!

Ni som känner mig sen tidigare vet att mina hundar är en stor del av mitt liv, jag jagar ihop med dom 4 månader av året och då har vi absolut som roligast men resterande 8 månader av året är dom våra familjemedlemar. Det svåra kan vara att aktivera dom utanför säsongen, under säsongen behöver jag inte aktivera dom något nämnvärt då dom oftast jagar 3-5dagar/vecka.

Jag tänkte berätta lite kort om mina hundar och hur jag tränar hundarna.

Min äldsta hund är 7 år idag, han heter Sigge och är en korsning Jämthund/Coonhound. Han jagar älg, kronvilt, dovvilt, vildsvin och räv. Sigge har en bra förmåga att finna vilt och driver med ett grovt hörbart skall som har gett många passkyttar fina minnen. Han är en sprängare som gärna får viltet i rörelse på kort tid även i relativt tuff träng.

 Sigge Som valp.

Min andra hund heter Sture som snart blir 4 år, han är en korsning mellan karelare/Wachtel. Sture jagar alla våra klövvilt. Han jagar tyvärr lite mer som en ren spetshund, med det menar jag att när han finner vildsvin står det till 95 % i upptagen då han är väldigt försiktig fram. Det passar inte så jätte bra på just drevjakterna då viltet ska i rörelse men med lite stöd från husse så får vi oftast ut viltet till lyckliga passkyttar.

Sture Som valp.

Sune är mitt senaste tillskott, han är strax över 1 år och är korsning mellan karelare/coonhound. Sune fick jaga en del i höstas med gott resultat, han är lite ivrig och het på precis som unghundar kan vara men överlag går det bra för han. Vissa dagar jaga han jätte fint och andra var det lite mer lek men som sagt unghundar är unghundar. Sune jagar alla våra klövvilt.

 Sune som valp.

När jag hämtar hem en ny hund vid 8 veckors ålder så består den första tiden av att finna tillit till varandra och knyta band. Det är här allt börjar med att man får bra kontakt med sin hund och att den får börja bekanta sig med sin nya omgivning. Då jag framförallt vill att mina hundar ska jagar vildsvin så får dom i tidig ålder vildsvinsklövar/skin mm för att bekanta sig med doften, dom får följa med på andra jakter där dom får vara med vid viltparader och snusa på det skjutna viltet. Jag lägger många tim i skogen med mina valpar/unghundar så att dom känner sig trygga i skogen det är ju där vi ska jobba tillsammans senare i livet. När tillfälles ges brukar jag även göra några lättare dösök för att få dom att använda nosen lite mer i marken.

 Sune bekantar sig med doften från ett vildsvinshuvud.

När valparna har blivit unghundar och är ca 10-12 månader då brukar jag prova släppa dom i vildsvinshägn. Det är en jätte bra träningsform tycker jag där man kan träna unghundar på vildsvin under kontrollerade former. Det är betydligt lättare att se hur hunden jobbar med vildsvinen än vad man har möjlighet i det vilda, är hunden inte riktigt mogen eller jobbar fel med vildsvinen så är det betydligt lättare att koppla upp och vänta några veckor eller släppa i ett annat hägn där vildsvinen beter sig lite annorlunda. Är hunden tex lite försiktig så kan man med fördel gå lite närmre och stötta sin hunden det är inte så lätt i det vilda precis.

 Sture skäller på vildsvin i ett hägn. Som ni ser på bilden släpper jag alltid mina hundar med skyddsväst. Finns flera olika modeller men jag använder mig av Tuskproof på mina hundar och är mycket nöjd med den.

 Här är Sune (utan väst) med i somras och kollar när dom äldre hundarna skäller på vildsvinen i dom olika hägnen, vi är i  Agusas vildsvinshägn som Jägareförbundet driver centralt i Skåne.

Det är lite kort vad jag gör med mina hundar när dom är valpar/unghundar. När hundarna sen är äldre och är injagade då består sommarmånaderna framförallt av div promenader, cykling och några hägnsläpp på vildsvin för att hålla igång deras kondition. jag brukar låta hundarna vila i feb/mars då dom ofta är rätt slitna efter att jagar hårt i 4 månader. April/maj är det endast promenader och när vi kommer in i juni då brukar cykeln åka fram och när vi e framme i sep brukar dom vara någorlunda i form. Där finns massa olika saker att hitta på med sina hundar som att simma, låta dom dra vikter efter sig mm men jag tycker detta passar mig bra.

Här kommer några bilder på mig och mina hundar.

Med vänlig hälsning Fredrik Hansson


Inlägg av: Fredrik Hansson den 2017-04-02
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/fredrik/hundlivet/

En morgon i kråkgömslet.

Idag har jag och några vänner provat jaktlyckan efter traktens kråkor.

Planeringen börja redan för några dagarsen då vi planera var vi skulle sitta och byggde gömsle mm så att allt var klart till dagensjakt.

Vi träffades 04:40 för att ta oss ut till vårt gömsle så att vi kunde lägga ut bulvaner, göra oss hemma stadgade i vårt gömsle innan ljuset och förhoppningsvis kråkorna började komma in. Där hade varit bra aktivitet i området så vi hade goda förhoppningar om en lyckad jakt. Första stunden var det relativt lugnt men som på en given signal började kråkorna att kraxa och flyga ifrån sina övernattningsplatser.

Med hjälp av en kråkpipa och några bulvaner fick vi in kråkorna fint framför vårt gömsle, tyvärr var vårt skytte inte lika bra som vårt förarbete men efter ett tag rätta skyttet till sig och kråkorna började åka i backen.

När det blev lite lugnare mellan varven så plocka vi fram kaffe, flädersaft, ölkorv, mackor mm 🙂 Det är ju en fördel med kråkjakt om man jämför men andra jaktformer, här kan man stå och prata, fika mm medans man samtidigt jagar. Enda nackdelen med det är att man kanske missar en å annan kråka som kommer bakifrån eller från sidan medans man står med en koppkaffe i handen men det går ju alltid att kasta koppen och hugga fatt i bössan istället 🙂

Men jämna mellanrum hörde vi skott från dom andra också så vi förstod att även dom hade bra aktivitet vid deras gömslen.

Kråkpiporna jag använder mig av är Nordik Barrborn Pro Crow och Basic Crow, men jag föredrar helt klart den förstnämnde då jag tycker mig få till ett bättre läte genom den. Nu är jag långt ifrån duktig på att locka kråkor men vid flera tillfällen så lyckades jag vända kråkor som var på väg ifrån oss så ska ni ge er ut på kråkjakt som glöm för gudskull inte kråkpipan hemma.

Efter några timmar jakt började fåglarna avta och vi bestämde oss för att avsluta jakten.

Dagens resultat blev ca 30 kråkor + några kajor/skator.

Kråkjakt är inte bara barnsligt roligt/spännande det underlättar även för småviltet och andra småfåglar. Tyvärr hinner jag inte jaga så mycket kråka som jag egentligen hade velat men förhoppningsvis blir det någon morgon till innan säsongen är över.

Lite små enkla tips till er som vill ut och prova på kråkjakt, kolla innan jakt vart kråkorna brukar flyga eller uppehålla sig så bygger ni er gömsle i anslutning till det, snåla inte med att kamouflera ert gömsle, vi använder enkla kamouflagenät och div grenar mm som finns i omgivningen för att göra det lite extra naturtroget. Bygg det gärna några dagar innan jakt så hinner kråkorna vänja sig vid att där har kommit upp nått nytt. Tänk på att kamouflera er själva också framförallt ansikte och händer. Glöm inte lockpipan, kan man inte så är det bara att kolla youtube och sen prova sig fram, ingen är ju duktig från början….

 

Med vänlig hälsning Fredrik Hansson


Inlägg av: Fredrik Hansson den 2017-03-25
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/fredrik/en-morgon-krakgomslet/

Vem är jag?

Hej alla här kommer en kort presentation om mig.

Mitt namn är Fredrik Hansson, född och uppvuxen centralt i Skåne och fyller 30 år till vintern.

Började jaga relativt sent, var 18 år när jag tog jägarexamen innan dess var min stora hobby sportfiske men djur/naturintresset har alltid funnits där.

Idag skulle jag vilja kalla mig en allätare inom jakt, jag uppskattar helt enkelt dom flesta jaktformer, all jakt har sin charm som man brukar säga.

Men min stora passion i jakten är ändå hundjakten och då framförallt drevjakten efter våra klövvilt med all sin spänning, action, hundarbete där väldigt mycket kan hända på kort tid som kräver snabba beslut.

Jag har idag tre korsningshundar, jämte/coonhound, karelare/Wachtel, karelare/coonhound som jag flitigt använder mig av under drevjakterna om höstarna.

Jag ser mig som sagt som en allätare inom jakt och har även haft möjlighet att prova min jaktlycka i andra jaktländer, länder som jag har besökt med bössan i min hand är Tyskland, Polen, Irland, Rumänien, Spanien och Sydafrika.

Jag har aldrig tidigare bloggat så detta är något helt nytt för mig men min tanke är iaf att skriva lite om mina jaktliga äventyr, hundar, skytteträning, viltvård och allt vad jakten nu kan innehålla.

Med vänlig hälsning Fredrik Hansson

 

 


Inlägg av: Fredrik Hansson den 2017-03-21
Direktlänk: https://vildmarken.se/blogg/fredrik/vem-ar-jag/

Senaste inläggen

Stor vildsvinsjakt 10NOV18

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-06

Nu på lördag den 10 november 2018 har området som vårat jaktlag tillhör en stor vildsvinsjakt, eller det uppmanas iallafall att alla jaktlag inom området ska vara ute i skogen och jaga vildsvin. Vilket gör att det förhoppningsvis kommer vara mycket rörelse i skogen med både hundar och vildsvin. Vi gör detta för att hjälpas […]

Läs hela inlägget »

Älgjakten 2018

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-11-05

SÖNDAG 07OCT18: Älgjakten startade ju på måndagen den 8 oktober, men vi åkte ut till jaktstugan redan eftermiddagen dagen innan för att möta upp resten av jaktlaget. Vi har som en liten tradition att träffas dagen innan och umgås, käka lite go mat och snacka lite skit. Detta brukar vi göra dagen innan de olika premiärerna […]

Läs hela inlägget »

Bonde söker fru, kviga & Jämtland

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-11-04

Då var det dags för ett nytt inlägg här på bloggen och mycket har hänt sedan senaste inlägget. Vi börjar med Måndag den första Oktober då äntligen rådjursjakten drog igång och premiären bjöd på många fina drev. Dagen till ära han vi med 3 såtar och det levererades rådjur i alla såtarna. I första såten […]

Läs hela inlägget »

Längtan

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-27

Nu är det drygt en vecka kvar tills älgjakten är igång. 8de oktober kan inte komma fort nog. Har fått hem mina nya jaktbyxor från RevolutionRace och jag är verkligen kär. Sköna, slitstarka, vindtäta och snygga. Perfekt kombination. De är så redo för jakt. Det är även jag. Kan bara föreställa mig den dagen. Gå […]

Läs hela inlägget »

Nu är äntligen säsongen igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-09-05

Får väl säga gott nytt jaktår även fast det är mer än en månad sen. Säsongen är äntligen igång. Bockjakten började allt den 16 augusti. Tyvärr hade jag inte möjlighet att gå ut på premiärdagen, men var ute på helgen dock inget skjutet. Såg ett smaldjur som hoppade iväg så lätt annars var det lugnt […]

Läs hela inlägget »

Snart igång på allvar!

Inlägg av: Alexander Svensson den 2018-09-04

Tjaba Tjena där ute. Nu är denna långa väntan på höst och hundjakt snart över. Men vilken fantastisk sommar vi haft med mycket sol, bad, massor utav glass & kalla drycker. Ska jag vara ärlig så har denna sommar varit alldeles för varm och längtan efter höst olidlig, men nu är det äntligen snart den […]

Läs hela inlägget »

29 juni 2018 – vakjakt

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-29

Ikväll blir det en tur till jaktmarken och vakjakt på gris. Perfekt fredagskväll enligt mig! Hoppas på att få med mig en hem också, men det får vi helt enkelt se om de ens kommer ut från skogen. Med solen i ögonen är vi på väg ut och det ser ut att bli en fin […]

Läs hela inlägget »

Viktigt med en avslappnad hund

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-26

När fotboll är på schemat och fokuset ligger på matchen och spelarna så är det viktigt att Leiah kan slappna av och ta det lugnt. Därför har hon varit med vid sidan av fotbollsplanen sen dag ett. I mitt liv och i min vardag är det viktigt att hon är lugn och trygg i sig […]

Läs hela inlägget »

Det tog ett tag, men nu är vi igång

Inlägg av: Zanna Winblad den 2018-06-23

Efter att äntligen kunnat logga in här så är det dags för ett nytt blogginlägg. Senast jag skrev så berättade jag om min nya jaktkamrat, det här är mer än ett år sedan. Direkt efter där, under sommaren, då jag höll på att byta jobb och livet fortfarande var nytt med Leiah så glömde jag […]

Läs hela inlägget »

Min första räv!

Inlägg av: Alexandra Rasmusson Rankloo den 2018-05-28

Jag lovade ju att försöka dela med mig av lite material jag samlat på mig på sistone och något jag ju missat att berätta om är att jag skjutit min första räv! Det är ju någon form av skräckblandad förtjusning förknippad med jakten och även om rävar är skadedjur har jag alltid tyckt att de […]

Läs hela inlägget »

Inskjutningstavlor

Spara tid vid inskjutning med hjälp av Vildmarkens egendesignade inskjutningstavla. Med våra tavlor kan du lätt se hur du ska justera på ditt kikarsikte.
Ladda ner »

Delbetala din kurs

Hos Vildmarken kan du delbetala din kurs genom Wasa Kredit, upp till 36 månader räntefritt!
Läs mer »

Prenumerera på Magasin Vildmarken!

Få tidningen före alla andra - direkt till din e-post! Starta din kostnadsfria prenumeration* på Magasin Vildmarken genom att fylla i din e-postadress nedan!

*Du kan även få erbjudanden och nyheter från samarbetspartners.
Din prenumeration är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst.

Vildmarken-bloggar

Premiär för bloggar på Vildmarken.se! Vi har valt ut ett gäng hängivna jägare, och fler tillkommer, som kontinuerligt kommer att dela med sig av sina jaktäventyr och allt där till på vår hemsida.
Till bloggar »

Magasin Vildmarken #11

November är här och vi kan erbjuda ett fullspäckat nummer. På omslaget ser ni Josefin Wallin som nyligen var med på älgjakt uppe i Härjedalen tillsammans med elva andra tjejer – en unik jaktupplevelse med stort fokus på lagkänsla och samarbete.
Läs tidningen »